Színház: ősbemutató és nagy utazások előtt – 5 éves a Súgólyuk Egyesület

sugóluk

Sűrű napok elé néz a Súgólyuk társulata. Már napi szinten zajlanak a próbák, készülnek az újabb feladatokra – amiből lesz bőven a következő időszakban.

 

Elsőként a Komlói Napok programjában, az ünnepi testületi ülést követően „Szerencse fel!” címmel mutatnak be előadást a színházban, majd a színház előtti téren utcaszínházzal örvendeztetik meg a látogatókat.

Szeptember 11-én kabaré-összeállítással lép közönség elé a társulat. A műsorban többek között bemutatják az I. KOMLÓI AMATŐR SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓN (KASZT) bemutatott Jutalomjáték című Rejtő bohózatot, melyet a fesztiválon a Magyar Szín-Játékos Szövetség arany minősítéssel jutalmazott. A kétfelvonásos darabbal az egyesület 5 éves fennállását szeretné megünnepelni – természetesen a közönségükkel. Az előadásra a belépés ingyenes!

Egy héttel később már Sopronban „bukkannak” fel. A sikeres KASZT-szereplésnek köszönhetően meghívást kaptak a hűség városában megrendezendő Teátrumi Színözön programjára, a Magyar Dráma Napja tiszteletére. A soproni Petőfi Színház deszkáira régi ismerősökkel együtt lépnek – többek között a Komlóról már megismert Kb. 35, a 4BT Győr, a P.D.F 2.0, a Prospero és a Teleszterion vesz részt a fesztiválon.

Októberben ősbemutatóra kerül sor: Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című bohózatát viszik színre. A 9-i premiert követően – a tervek szerint október 16-án és 30-án is megtekinthető lesz a darab.

Az ősz folyamán tervben van még egy pécsi vendégszereplés is. Az Auguszt Ház meghívásának kíván eleget tenni a csoport.

A legnagyobb megmérettetés 2016 januárjában vár a Súgólyukra. A fővárosi Nemzeti Színházban – a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett programsorozaton – mutatkozik be a komlói társulat.