5 éves jubileumát ünnepelte a Súgólyuk Egyesület

jutalom5_1

Telt házzal ünnepelte 5 éves fennállását a Súgólyuk Egyesület. A „kétfelvonásos” ünnepi műsorban a Komlói Amatőr Színházi Találkozón sikerre vitt Nádassy László – Rejtő Jenő: A jutalomjáték című bohózat is színpadra került.

Az ünnepi alkalomra összeállított műsor első felében az egyesület életébe, az előadások létrejöttének kulisszatitkaiba tekinthettek bele a nézők, természetesen, ahogy a társulattól megszokhattuk, a humor jegyében.

Harka Jenő, az egyesület vezetője ünnepi gondolatai között hangsúlyozta, hogy a Súgólyuk Színház tagjai nem kapnak juttatást tevékenységükért, fizetségük mindössze a közönség tapsa, szeretete. Ugyanakkor egy mű színpadra állítása igencsak költséges – a díszlet, a szövegkönyv nyomtatása, a jogdíjak több százezres kiadást jelentenek. Ehhez kívánnak megfelelő hátteret biztosítani a most 5 éves Súgólyuk Egyesület, ahogy hallhattuk, többnyire sikerrel.

Az est házigazdája, a társulat rendezője, Fajcsi Ferenc köszönetet mondott a nézőknek, hogy ismét telt ház előtt léphetnek színpadra. Az a tény, hogy 6 óra alatt fogyott el a több mint 300 belépőjegy, azt bizonyítja, hogy a városban van igény az amatőr színjátszásra és szükség van a Súgólyuk Színházra – jelentette ki. Köszönetét fejezte ki, hogy a Súgólyuk Egyesület 5. születésnapját együtt ünnepelhetik a közönségükkel, köszönik az elismerő tapsokat és a dicsérő szavakat.”

Idén még 3 alkalommal láthatja a közönség Komlón a társulatot. Október 9-én Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című két felvonásos komédiáját viszik színpadra, melyet október 16-án és 30-án ismételnek meg.

Előtte azonban – most hétvégén – a sikeres KASZT-szereplésnek köszönhetően, a hűség városában megrendezendő Teátrumi Színözön programjára hivatalosak. A Magyar Dráma Napja tiszteletére, a soproni Petőfi Színház deszkáin lépnek fel a Komlóról már megismert Kb. 35, a 4BT Győr, a P.D.F 2.0, a Prospero és a Teleszterion társaságában.