Vastapsot kapott a Súgólyuk Sopronban

IMG_9871

Sopronban a III. Teátrumi Színözön rendezvényén lépett fel a Súgólyuk Színház. Közel teltház előtt, percekig tartó vastapssal jutalmazta a publikum a Petőfi Színházban a komlói társulatot. Fotó: Rákos Ildikó

A Súgólyuk Színház tagjai az est hátralévő részében gálaelőadáson vettek részt a soproni színház művészeinek előadásában, majd a soproni színészekkel közösen éjszakába nyúló, jó hangulatú eszmecsere vette kezdetét, természetesen a színház büféjében.

IMG_9836
Előadás előtti egyeztetés

Az előadás utáni szakmai értékelésen Katona Imre vezető dramaturg hosszan méltatta a komlói színészek teljesítményét és külön kiemelte a szereplők színpadi önazonosságát, színpadi beszédkészségét. Mint mondta, nagyon sok profi színész eszköztárából hiányoznak ezek a nélkülözhetetlen tulajdonságok. Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője a soproni közönség nevében méltatta a társulat produkcióját. Ez a társulat az ország valamennyi színpadán megállja a helyét– fogalmazott az igazgató.

Nem egy vidéki amatőr társulatot ismerhettünk meg, hanem profi kollégákat láthattunk a színpadon, akiknek a produkcióján a soproni közönséggel együtt mi is fantasztikusan szórakozhattunk. Remélem, ez a kapcsolat a két társulat között hosszútávon fennmarad! – fogalmazott Papp Attila színművész, a soproni Petőfi Színház színésze.

IMG_9926
Pataki András és Fajcsi Ferenc kiváló kapcsolata is hozzájárult a KASZT sikeréhez

Fajcsi Ferenc, a Súgólyuk Színház rendezője így értékelte a két nap eseményeit: “Fantasztikus érzés volt egy profi színház színpadára lépni. Hálás vagyok a társulatomnak a helytállásért, köszönöm a soproni közönségnek, soproni művész barátainknak a sok elismerést és bíztatást. Büszke vagyok rá, hogy sikerült bebizonyítanunk ismét, hogy a Súgólyuk Színház tehetsége nem csak a város határáig tart, hanem idegen környezetben, idegen közönség előtt, a “hazai pálya” előnye nélkül is képes helytállni.”

IMG_0131
Októberben háromszor is láthatjuk a társulatot – már hazai pályán

Idén még 3 alkalommal láthatja a közönség Komlón a társulatot. Október 9-én Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című két felvonásos komédiáját viszik színpadra, melyet október 16-án és 30-án ismételnek meg.