Igazán férfimunka volt lányok! – bűnügyet oldott meg a Súgólyuk

8 nő

Merészet húzott a komlói Súgólyuk társulata. A sikeres őszt követően tavaszi premierrel lepte meg rajongóit. A Nyolc nő című bűnügyi komédia bemutatója arra is jó volt, hogy bizonyítsa: Fajcsi Ferenc rendező „angyalai” a nehezebben „emészthető” darabokat is könnyedén tálalják a komlói közönségnek.  

Furán furcsa komédia Robert Thomas: Nyolc nő című bűnügyi komédiája. Az előadás nagy részében ugyanis kézzel tapintható feszültség vibrált a színpadon és a nézőtéren, melyet csak olykor egy-egy – mesterien megválasztott – pillanatban oldott fel helyzetkomikum.

A nyolc komlói hölgy: Bakó Zsanett, Barbarics Diána, Bárdos Alíz, Laufer Lívia, Mattburger Lívia, Pörény Boglárka, Schneider Angéla, Tomán Veronika (ezúttal a súgólyukas fiúk nélkül, akik a nézőtéren foglaltak helyet) nagyot alakított. Az előadás végéig éberen, kétségek között tartotta a közönséget, amely az ügy lezárását követően – ezúttal is – vastapssal hálálta meg a teljesítményt.

8nöj

A történet már-már Agathe Christie-t idézi. Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódó történetben a békés idillt egy velőtrázó sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. A házat közben a hóvihar és a gyilkos teljesen elzárja a külvilágtól! A házban lévő nyolc nő az áldozat anyósa, felesége, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja, megkezdi a nyomozást, ami nehezen halad előre, hiszen kivétel nélkül mindenkinek van titkolnivalója.  Tudják, hogy a gyilkos köztük van, de melyikük lehet az?

További előadások: május 13. 19 óra és május 20. 19 óra.

Az utolsó bemutató másnapján, május 21-én már Budapesten a Nemzeti Színházban lépnek fel a komlói színészek Rejtő-Nádassy: A jutalomjáték című bohózatával a teátrum KASZT-FESZT elnevezésű programja keretében.