Megürül a súgólyuk – újabb profi előadás a komlói amatőröktől

furcsapar

Szeptember 16-án mutatta be a komlói társulat Neil Simon: Furcsa pár című komédiáját. Fajcsi Ferenc legújabb rendezése ismét vastapsot csalt ki a komlói színházbarátoktól. Fotó: Rákos Ildikó

New York. Oscar Madison (Fehér Attila), a léha, laza, nemtörődöm újságíró befogadja a lakásába barátját, Felixet (Harka Jenő), aki válófélben, és lelki válságban van. Nagy hibát követ el ezzel. Mert Felix rögtön kötelességének érzi, hogy meghálálja Oscar nemes gesztusát: kötényt köt maga elé, portalanít, rendet rak, takarít, porszívóz, főz, mosogat, törölget, felszolgál és sterilizál. Oscar agglegényi élete felborul. Szép lassan kezdi megelégelni ezt a különös élettársi kapcsolatot…

A könnyed, kacagtató, ám mégis mély mondanivalót hordozó előadás minden karakterét tökéletesen formálják meg a komlói színészek.  A két főszereplő művészi alakítása mellett nem törpül el a többi szereplő sem. Könnyeket csal a nevetéstől a nézők szemébe Stemler Zsolt és Deleznyák Balázs igényes színészi játéka, Fehér Adrián sokszor komoly, drámai hangvétele, a két nő, Bárdos Alíz és Wehovszki-Barbarics Diána valósághű jellemábrázolása és a társulattal először színpadra lépő Barbarics Tamás atyáskodó, “levegőfelelős” figurája is.

“Nagyon tetszett az előadás. A Súgólyuk Színháztól megszokott magas minőséget láttuk ma este a színpadon. Semmivel nem volt gyengébb a produkció, mintha az én színészeim játszották volna a saját színházunkban.” – mondta az előadást követően Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője, aki a helyszínen tekintette meg a premiert.

“Köszönjük a közönségnek a szűnni nem akaró tapsot! Nagyon felemelő érzés! Ezt a csodálatos sikert látva ma este az egyik szemem sír, a másik nevet. Sajnos Wágnerné Kovács Sarolta súgónk hosszú évek után evvel a darabbal búcsúzik a színpadtól. Október 7-én, a darab utolsó előadásán, utoljára hajol meg velem a komlói közönség előtt. Még nem tudom, hogy sikerül őt pótolnunk, de a teljes társulat nevében kívánok Saci néninek jó pihenést, jó egészséget és nagyon hosszú boldog életet családja körében!”- fogalmazott Fajcsi Ferenc rendező az előadást követően.

Az előadást október 7-én 19 órától láthatja utoljára a közönség. Előtte október 1-jén a soproni Petőfi Színházban lép fel a társulat Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című komédiájával az intézmény Teátrumi Színözön elnevezésű programsorozatán.