MEGHÓDÍTOTTA A SÚGÓLYUK A SOPRONI KÖZÖNSÉGET IS

sugolyuk3_euvk

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Soproni Petőfi Színházban a Teátrumi Színözön programsorozata, melyre – hasonlóan a tavalyi évhez – a Komlói Amatőr Színházi Találkozó legjobb produkciói közül kaptak négyen meghívást.  A dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár közbenjárására, az EMMI és az NKA támogatásával megvalósult II. KASZT díjazottjai közül a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat, a Körmendi Kastélyszínház Társulat és az érmihályfalvi Móka Színjátszó Csoport mellett a komlói Súgólyuk Színház tagjai vehettek részt az idei eseményen.

Október 1-jén, szombaton délelőtt 11 órakor lépett a soproni teátrum nagyszínpadára a Súgólyuk Színház, Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című kétfelvonásos komédiájával. A színházlátogatáshoz meglepő időpontban mégis mintegy 250 néző várta a komlói színészek produkcióját, akik – ahogy Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője nyilatkozta az előadás után – rendkívüli játékkedvvel, magával ragadó ritmussal arattak harsány közönségsikert.

Hisilicon Balong
Pataki András, a soproni színház igazgatója konferálja fel a Súgólyuk darabját

Nagyszerű érzés itt lenni és átélni ahogy több száz, profi színészek előadásaihoz szokott, számunkra ismeretlen néző szombat délben hosszú percekig tartó vastapssal jutalmazza egy amatőr társulat produkcióját egy professzionális színházban – fogalmazott Fajcsi Ferenc, a komlóiak rendezője.

Nagyon büszke vagyok a társulatom minden tagjára és köszönöm, hogy átélhettem velük ezt a fantasztikus sikert. Köszönjük a soproni nézőknek a tapsokat és azokat a gratulációkat, melyeket az előadás után kaptunk tőlük. Köszönjük a soproni színház dolgozóinak azt a rengeteg segítséget és profi hozzáállást, amivel nagyban hozzájárultak az előadás sikeréhez. Nagyon jó kapcsolat alakult ki az elmúlt két évben a Soproni Petőfi Színház és a komlói Súgólyuk Színház között, melynek köszönhetően várhatóan a jövőben is lehetőségünk nyílik szórakoztatni a soproni közönséget. Az előzetes egyeztetések alapján, előreláthatóan jövőre ismét benépesül a “224-es” – zárta sejtelmesen gondolatait Fajcsi Ferenc.

A társulat október 7-én, pénteken 19 órakor mutatja be utoljára a komlói nézőknek Neil Simon: Furcsa pár című komédiáját, majd november 10-én a Szociális Munka Napja tiszteletére összeállított műsorral búcsúztatják az idei évadot.