Évet értékelt a Súgólyuk

sugolyukasok

Megtartotta évzáró közgyűlését a Súgólyuk Egyesület, ahol a 2016. év szakmai értékelése volt terítéken.

Sikeres és mozgalmas év áll a Súgólyuk Színház mögött. Idén a komlói színészek 9 előadás alkalmával 4 különböző színdarabot mutattak be 3 helyszínen, összesen több mint 2000 néző előtt. Tavasszal Robert Thomas: Nyolc nő című darabját mutatták be Komlón 3 alkalommal, majd Budapesten a Nemzeti Színházban vitték színre Nádassy-Rejtő: A jutalomjáték című bohózatát.

Nyáron a II. Komlói Amatőr Színházi Találkozón szerepeltek Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című komédiájával, amit a zsűri értékelése alapján a Magyar Szín-Játékos Szövetség ezüst minősítéssel jutalmazott. Ősszel Neil Simon: Furcsa pár című komédiáját láthatta a komlói közönség 3 alkalommal. Az előadás kapcsán a Súgólyuk Egyesület vendégül látta a komlói szociális otthonok lakóit, valamint a Nagycsaládosok Komlói Egyesületének tagjait, akik ingyenesen tekinthették meg a darab főpróbáját, evvel is tágítva a komlói színházbarátok körét, hogy olyan emberek is élvezhessék a színház örömeit, akiknek a hétköznapokban nehézséget jelent egy-egy előadás megtekintése.

Az évad zárásaként Sopronban aratott közönségsikert a társulat, ahol a II. KASZT különdíjasaként mutatták be Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című komédiáját a Soproni Petőfi Színház Teátrumi Színözön elnevezésű programján.

A beszámoló után a közgyűlés egyhangúan szavazott bizalmat Fajcsi Ferenc rendezőnek, így a jövőben is ő irányítja a társulat szakmai munkáját. A régi-új rendező jövő évi tervei között tavasszal egy zenés darab, nyáron a III. KASZT-on a Furcsa pár és ősszel egy igazi kacagtató komédia szerepel. A Súgólyuk Színház következő előadása egy kis év végi pihenőt követően előreláthatóan a jövő év elején lesz a budapesti Nemzeti Színházban, ahol a II. KASZT különdíjasaként mutatják be a Család ellen nincs orvosságot a teátrum KASZT-FESZT elnevezésű programsorozatán.