SZÍNHÁZ: SIKERESNEK BIZONYULT A SÚGÓLYUK ÉS A 40+ ZENEKAR “HÁZASSÁGA”

Remekül sikerült előjátékkal hangolt a júniusi KASZT-ra a Súgólyuk Színház. A társulat Eisemann-Halász-Békeffi darabját, az Egy csók és más semmi”-t gondolta újra – átütő sikerrel. Fotó: Rákos Ildikó

Eismann Mihály, Békeffi István, Halász Imre “Egy csók és más semmi” zenés komédiája odaért, ahová szánták. Bizonyíték erre, hogy mint már annyiszor, ismét vastapstól volt hangos a Komlói Színház nézőtere.

Pedig nem akármilyen fába vágta fejszéjét a Súgólyuk. Zenés darabbal, benne élő zenei kísérettel hangol az idei KASZT-ra.

A premieren bebizonyosodott: Fajcsi Ferenc rendező jól hazardírozott, 19-re lapot húzott, és nyert. A színpadra lépő minimum három generáció bebizonyította, szeret és tud énekelni, méghozzá nagyon jól. Ehhez persze szükség volt a 40+ Zenekar profizmusára, amely a hangzáson túl, az ingoványos zenés területre merészkedő társulatnak nyújtott megnyugtató biztonságot.

A történet ismert: dr. Sáfrány főként a válni (vagy nem válni) kívánó gazdag nők ügyeit intézi. Ügyfelei közé tartozik Annie is, aki idősödő hitvesétől venne búcsút, mivel az nem teljesíti férfiúi kötelességét. Annie Sándorral vígasztalódik, és egy romantikus éjszakát tölt el vele a Rimini hotelben. Sáfrány fia, Péter mindeközben kétségbeesetten keres apát saját, a titkárnőtől születendő gyermekének. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy ki is valójában a telefonkönyvből találomra kiválasztott ál-apa…

Kár, hogy már csak két előadáson derül fény a félreértésre. A premiert követően ugyanis mindössze május 26-án és június 2-án láthatja a közönség a Súgólyuktól és a 40+Zenekartól a komédiát.