Újabb lépcsőfokot ugrott a Súgólyuk

Újabb sikeres premiert tudhat maga mögött a komlói Súgólyuk Színház. Michael Frayn: Még egyszer hátulról című kétfelvonásos komédiája – a darab nehézségi fokát tekintve – mérföldkőnek számít a társulat életében. Az előadás kulisszatitkairól Fajcsi Ferenc rendező beszélt.

„Számomra két okból igazán különleges ez az előadás. A Még egyszer hátulról című darab a 10. önálló rendezésem a Súgólyuk Színház társulatával. A másik ok, hogy a művet Komoróczky Gábor fénytervező barátom ajánlotta a figyelmembe, és szerette volna látni a Súgólyuk előadásában is. Gábor év eleji tragikus halálát követően kötelességemnek éreztem a darab színrevitelét. Köszönettel és hálával tartozom a társulatomnak, hogy segítettek az elhunyt barátom kérését teljesíteni.”
A darab különlegessége, hogy a második felvonás nem az első folytatása, hanem ugyanaz egy olyan szemszögből, amit a nézők normális esetben nem láthatnak. A mű elnagyolva és karikírozva mutatja be a színházi világot, rámutatva, hogy a színészek is emberek a maguk gyarlóságával és esendőségével.
A legnagyobb feladatot a próbákon – mondta Fajcsi Ferenc – a darab rengeteg mozgással járó jeleneteinek időzítése és az ebből fakadó helyzetkomikumok tökéletes kiaknázása jelentette, ami a bemutató visszajelzései alapján tökéletesen sikerült a társulatnak! A darabot még kétszer, október 20-án és november 3-án láthatja a közönség.