Nyári nagyüzem a Súgólyukban

Alig ért véget a IV. Komlói Amatőr Színházi Fesztivál, máris új feladatok állnak a komlói színészek előtt.

Elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy a KASZT népszerűsége töretlenül növekszik – fogalmazott Fajcsi Ferenc, a Súgólyuk Színház rendezője.

Az idei évben a meghívott 11 versenyprogramon 1500 néző vett részt. A csoportok tagjaival és a zsűrivel, valamint a meghívott vendégekkel együtt 220 főt látott vendégül Komló városa a négy nap alatt. A kiemelkedően népszerű off-programoknak köszönhetően a fesztivál teljes nézőszáma meghaladta az 5000 főt. Ez a szám minden idők legmagasabb látogatottságának felel meg amatőr színházi fesztiválon. A Súgólyuk Színház “ARANY” minősítése és a szakmai zsűri által odaítélt 3. helyezés bebizonyította, hogy Komló méltó otthona egy ilyen nagyszabású fesztiválnak.

Az ünneplésre nem sok idő maradt, hiszen június 22. és 24. között Vasváron vár a társulatra egy újabb megmérettetés. A több mint tíz éve működő Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztivál versenyprogramjában mutatják be az első KASZT-on „arany” minősítést szerzett Rejtő-Nádassy: A jutalomjáték című darabjukat 23-án este a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központban. Az utolsó bemutató óta eltelt 2 év alatt kicsit megváltozott a darab szereposztása is, így különösen nagy kihívás a KASZT óta eltelt 3 hét alatt felújítani a darabot. „Remélem, sikerre visszük a fesztiválon a produkciót, melyet a terveink szerint még az ősszel a komlói közönség is láthat – bizakodott az indulás előtt Fajcsi Ferenc.

A rendező elmondta: a nyár hátralevő része is próbákkal telik, hiszen elkezdenek egy Komlóra szánt kétfelvonásos vígjátékot próbálni, közben két nagyon kedves meghívásnak is eleget kell tenniük, Sopronban, a Petőfi Színházban, valamint Budapesten a Nemzeti Színházban adják elő az idei komlói fesztiválon sikeresen szerepelt Michael Frayn: Még egyszer hátulról című darabját is.