SAJTÓKÖZLEMÉNY – REMÉNYEK SZERINT AUGUSZTUSBAN RENDEZHETIK A KASZT-OT

A tervek szerint augusztus 20-23. közötti időszakra halasztják az eredetileg június 4-től tervezett VI. Komlói Amatőr Színházi Találkozót, a KASZT-ot.  

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzet miatt az idei fesztivált augusztus 20-23. közötti  időszakra halasztják. A csütörtöki komlói sajtótájékoztatón Dr. Hoppál Péter, Komló országgyűlési képviselője, Polics József, Komló polgármestere, Pataki András fesztiváligazgató és Fajcsi  Ferenc a fesztivál házigazdája tájékoztatta a döntésről a sajtó megjelent képviselőit.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a fesztivál finanszírozása biztosított, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 milliós főtámogatása mellett – egy  sikeres pályázat révén – közel 20 millió forintból  valósulhat meg a VI. Komlói Amatőr Színházi Találkozó.

A fesztivál idén is nemzetközi rendezvény lesz, hiszen a Kárpát-medence több pontjáról is érkeznek résztvevő társulatok. Ez különösen is hangsúlyos az idei évben, amikor a trianoni döntés századik évfordulójára emlékezve a Nemzeti Összetartozás Éve zajlik.

Az eredeti június időpontban ugyanakkor jó esély van arra, hogy a fesztivál eddigi, öt éves történéseit bemutató film országos vetítésre kerül.

A szervezők bíznak abban, hogy a módosított időpontban már túl lesz az ország a járványhelyzeten.

A KASZT szervezői