Mindörökké Ella

A Budapest Jazz Orchestra (BJO) komlói koncertje a KASZT színvonalának egyik jelképe. A magasságoké, az értéké. Az ország egyik legjobb big bandje a hazai műfaj legjobb hangú énekeseivel: Náray Erikával, Malek Andreával és Gájer Bálinttal emlékezetes estén léptek fel a 48-as téren.

Egy sérült lábnak köszönhetjük az elmúlt évszázad hangrobbanását. Fiatalon egy tehetségkutató táncversenyen begörcsölt a lába, a zsűri vigasztalta, majd legközelebb jobban sikerül a fellépése, s biztatásukra, más kategóriában elénekelt egy dalt. Olyan sikerrel, hogy ezután meghódította a világot. Ilyen véletlenek múlik a siker. Ella Fitzgerald  így vált egy műfaj nagyasszonyává, 13 Grammy-díjig, több száz lemezig meg sem állt. 

A zenekar és a meghívott énekesek ő előtte is tisztelegtek a komlói koncerten. Elhangzottak népszerű jazz számok, slágerek, bravúrosan előadott dalok. Mindegyik énekes a saját egyéniségére formálta az örökzöldeket, egeket ostromlóan énekeltek. Úgy fogalmazták meg a dalokat lelkükből, szívükből, parádés előadásmóddal fűszerezve, hogy arra valószínűleg az égből figyelő Ella is büszkén nézett le. Remek szórakozást nyújtottak a közönségnek. 

 A Budapest Jazz Orchestrát 2015-ben a Jazzma.hu szavazásán az év big bandjének választották meg. Komlón már tavaly is felléptek nagy sikerrel, s most is újra bizonyították, a legmagasabb szintű zenei tudással rendelkeznek, hangszereik virtuózai és igazi koncerthangulatot képesek teremteni bárhol.
Most Komlón tették mindezt. KASZT-ra hangolva. Mindörökké Ellának is.

V.R.