Országos amatőr színházi találkozó Komlón

KASZT_logo

2015. június 12-14. között tizenkét amatőr színházi műhely részvételével kerül megrendezésre Komlón a Súgólyuk Egyesület szervezésében, a Pécsi Országos Színház Találkozó hivatalos OFF-programjaként az első Komlói Amatőr Színházi Találkozó.

A hagyományőrző szándékkal életre hívott fesztivál fővédnöke – Polics József polgármester mellett – dr. Hoppál Péter a térség országgyűlési képviselője, kultúráért felelős államtitkár, aki az egyesület ötletét felkarolva gondoskodott a fesztivál lebonyolításához szükséges források rendelkezésre állásáról és a szakmai feltételek megteremtéséről.

Fajcsi Ferenc a fesztivál szakmai vezetője, Benke Nikolett alpolgármester,Dr.Hoppál Péter kulturális államtitkár és Pataki András fesztiváligazgató

A képviselő örömét fejezte ki, hogy részese lehet egy, az ő választókerületében életre hívott, a kulturális alapellátáshoz illeszkedő országos rendezvénynek, mely a kórusfesztivál mellett egy újabb színfolttal ékesíti Komló városát Magyarország kulturális térképén.

A három nap alatt 12 amatőr színházi műhely mutatkozhat be a közönségnek és a szakmai zsűrinek. A zsűri tagjai: Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, Németh Ákos drámaíró és Pataki András rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője. A fesztivál nyitó- és záró programjának a Városház tér ad otthont, a versenyprogramokat a Színház- és hangversenyteremben, valamint a Közösségek Házában tekinthetik meg az érdeklődők.

Az eseményen Feke Pál Junior Prima és Artisjus díjas színész-énekes koncertjét is élvezhetik a résztvevők. A fesztivál részleteiről következő számunkban és a komlo.hu weboldalon találhatnak majd információt.