Zsűri-szemmel: Körmendi Kastélyszínház Társulat

A Körmendi Kastélyszínház Társulat Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című darabjával vendégeskedett vasárnap a KASZT-on.

A mű négy pályázóról szól, akik felvételi beszélgetésre érkeznek egy multinacionális vállalathoz. A darab a munkaerőpiac által előtérbe kerülő konfliktusok és feszültségek pillanat-és röntgenfelvétele. A jelentkezőknek a hagyományos interjú helyett meglehetősen szokatlan feladatokat kell megoldaniuk.

Németh Ákos a szakmai értékeléskor elmondta, nagyon szereti ezt a darabot, mert remekül megírt, tökéletesen felépített műnek tartja. Jól játszható szerepeket hordoz az előadás, kirajzolódnak arcok, sorsok, célok. Feszültség és tét jellemzi a helyzeteket, jeleneteket, szituációkat és a produkció ebbe bele is ment bátran, kiaknázta a humorát szövegnek. Hálásan nézhető és jól játszható a darab, élt is ezzel a csoport.

Szávai Viktória is gratulált a társulatnak, neki nagyon tetszett az előadás, a színészi játékmód. Helyén voltak a karakterek, az alakítások. Elmondása szerint nagyon tudta vinni magával a produkció, ez köszönhető annak is, hogy a jeleneteket ravaszul írták meg, meglepő, fordulatos az egész szöveg és ezt jól használta ki a körmendi csapat.

Regős János is azt emelte ki, az alapmű kitűnően játszható, trükkös az előadás és a jó formában lévő körmendi csapat számára parádésan kiosztható szerepeket tartogatott. Ami tovább viheti előre a produkciót, hogy megtartják az igazságát, feszültségét, a benne rejlő szenvedést, bukást.

Pataki András a darab aktuális és fontos társadalami mondanivalójának rövid elemzése után összefoglalásként arról beszélt, igényesen, fordulatosan, figyelmet fenntartóan megőrizte a csapat a mű dramaturgiai titkát, feszültségét. “Izgalmas, erős jó kis előadás született”-mondta.

V.R.