Hangvarázslatban-KASZT-singers

Tükröződésnek álcázták magukat fehér pólóban, aztán hangjukkal ragyogva aranyozták be a KASZT-egét. A VoiSingers fiatal tagjai könnyedén, lazán, vidám mutatták meg, a kórusban való éneklés hasonló a nagy indián varázslók hatalmához. Tisztánlátóvá és gyógyítóvá válik az ember a dalok által. És persze újraszínezi az életet.

A fesztivál eddigi kiegészítő zenei programjai precíz, pontos tízest érnek a céltáblán. A VoiSingers a nyár, a fiatalság, a zene, a dalok, a mindenkit hatalmába kerítő kóruséneklés élménye által olyan hangulatot teremtett a párás, nagy hőségben, hogy nemcsak a meleg levegő állt meg Komlón, hanem az idő is. Olyan világot hoztak el ők, amikor a muzsika műfaji határok nélkül hódít. Utazni emlékekbe, szerelembe, táncba, buliba, érzelmesen, szenvedélyesen, vidáman, nevetve. A népszerű dalok, átdolgozások letisztultak, egyediek voltak. Kifejezetten jól álltak a hangi, énekesi karaktereikhez. Összeszokott, fegyelmezett csapatként egymásra figyelve szabadságot sugározva énekeltek.

A közönség pedig fröccsözve, sörözve ült velük szemben a padon, s így állította meg az időt, pillanatot a fesztiválon magának. Emlékként. KASZT-varázslat volt ez. A napba néző törzsfőnökök erejével. Akik azt vallják: hosszabbítani nehéz az életét, de mélyíteni, szélesíteni képes rá az ember. Persze, könnyebb ez, ha VoiSingerst hallgat közben a lélek. Tükröződésben.

V.R.

Fotó: Péter Szabó Zoltán